arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge: 

200 g tørrede bønner, f.eks. cannellini (udblød natten over eller kog 30-45 minutter ekstra)
200 g løg
2 fed hvidløg
250 g gulerødder
200 g bladselleri
3-4 spsk. olivenolie
1 spsk. tomatpure
1 tsk. chilipulver
2 kviste rosmarin
4 salvieblade
1⁄2 tsk. fennikelfrø
1 l grøntsagsbouillon
200 g rosenkål
100 g pasta, f.eks. små orecchiette (fås uden æg, hvis suppen skal være vegansk)
Havsalt
Friskkværnet peber
Hvidvinseddike eller anden lys eddike
1 håndfuld bredbladet persille 

Sådan gør du: 

Kog bønnerne i rigeligt, letsaltet vand ved svag varme i 1 time.

Pil løg og hvidløg, og skræl gulerødderne. Hak løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri groft. Steg dem i olivenolie i en gryde ved svag varme i mindst 15 minutter, gerne længere, sammen med tomatpure og chilipulver. Sørg for, at grøntsagerne ikke får for høj varme, men langsomt bliver gyldne og karamelliserede.

Tilsæt rosmarin, salvie, fennikelfrø og bouillon/vand, og lad det simre i først 30 minutter. Skær rosenkålene i kvarter, kom rosenkål, pasta og bønner i suppen, og lad den simre i yderligere 10 minutter.

Smag suppen til med salt, peber og eddike.

Skyl persillen, og hak den groft. Drys den over suppen umiddelbart inden servering.

Foto: Anders Schønnemann