arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

5-600 g klumper af skank (alternativt grisekæber)
Rub (af 3 tsk. salt, ½ tsk. peber, 1 tsk. fennikel og ½ tsk. timian)
0,5 l hønsefond
2 dl. Sødmælk
½-1 kg kål
600 g porre
Grov sennep
Citronsaft
Salt
Peber

Sådan gør du:

Giv kødet en grundig massage med de tørre krydderier og brun det herefter af i fedtstof på en glohed pande. Placer kødet i en støbejernsgryde (en stegeso kan også bruges) og tilsæt fond. Skulle man have lyst, kan man fx tilsætte løg, porretoppe, grove grøntsager og urter for at intensivere smagen yderligere. Sæt låg gryden og stil den i ovnen 2-3 timer ved 150-160 C til kødet er mørt.

 Rens imens kål og porre og snit det groft. Damp grøntsagerne i en smule vand og en klat smør i en gryde med låg. Lav en melbolle af smeltet smør og mel i en passende kasserolle. Sigt væden fra kødet og pisk det ind i melbollen sammen med sødmælk. Smag til med masser af grov sennep, citronsaft og naturligvis salt og peber. Vend det hele sammen og server.