arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

½ dl knækkede speltflager
1 dl havreflager
½ dl hirseflager
vand
½ tsk. salt
1 spsk. smør
50 g friske blåbær
100 g friske brombær
evt. 2 dl letmælk til servering

Sådan gør du:

Rist først alle flager forsigtigt i 5-10 min. i en gryde, så de begynder at dufte "nødde-agtigt" og poppe. Kom så vand på, så det lige dækker, og tilsæt salt. Bring gryden i kog, kom låg på, og skru ned på lav varme, og lad grøden småsimre i 20 min. Rør i grøden et par gange undervejs, så den bliver jævnt kogt og ikke sætter sig. Tilsæt lidt vand under kogningen, så grøden ikke koger tør. Tag gryden af varmen. Kom smør og de friske bær ned i grøden, vend forsigtigt rundt og server grøden lun.

TIP Grøden kan både serveres som dessert og som morgengrød, og med andre bær eller frugter, alt efter sæson og udbud – børnene synes, at det er sjovt at "fange" dem op af grøden. Hvis du vælger at bruge frosne bær, så lad dem koge med de sidste minutter, til de er gennemvarme, men uden at de smatter ud.