arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

250 g havregryn
160 g solsikkekerner 
65 g græskarkerner 
120 g hørfrø
25 g chiafrø
90 g hasselnødder ristet og hakket groft
14 g salt
25 g fintpulveriseret loppefrøskaller (fx FiberHUSK)
30 g melasse/ahornsirup 
50 g olivenolie
50 g glutenfri surdej
550 g vand

Der er ikke gluten i havre, men der kan være glutenrester fra andre kornarter i en pakke havremel eller havregryn.
Så hvis du skal bage til en person med glutenintolerance (cøliaki), er det vigtigt at du køber det der hedder glutenfrit havremel eller glutenfrit havregryn.

 

Sådan gør du:

Rør det hele godt sammen i en skål.
Smør en 2 liters form med smør. 
Kom dejen i formen og glat overfladen pænt ud med en våd gummispartel eller en våd hånd. 
Dæk formen med køkkenfilm og sæt formen i køleskabet i mindst 3 timer og op til et døgn. 
Tag formen ud af køleskabet.

Varm ovnen op til 220°. 
Sæt formen ind i ovnen og skru ovnen ned til 200°. 
Bag brødet til det får en kernetemperatur på 97ª det tager ca. 60 minutter.
Lad brødet køle helt af inden du begynder at skære i det.