Tilbage til opskrifter

Nye kartofler med dild, smør og salt

Nye kartofler skal behandles med respekt. Og det er bestemt ikke ligemeget, hvordan man koger dem. Her er en simpel og alsidig opskrift med dild og sydesalt.

Sådan gør du

Skrub kartoflerne let i koldt vand, og kom dem i en gryde med vand, der bare lige dækker kartoflerne. Tilsæt en god håndfuld salt – der skal rigeligt salt til at fremhæve kartoflernes smag optimalt – samt dildstilke. Kog kartoflerne forsigtigt op under låg. Når kartoflerne koger, så fjern skum og andre urenheder med en ske. Skru ned på lavt blus, og kog kartoflerne 5-6 minutter. Sluk herefter for varmen, og lad kartoflerne trække færdig i vandet – det tager ca. 5-7 minutter. Hæld vandet fra, og server kartoflerne med hakket dild, koldt smør og sydesalt.

Ingredienser

2 kg nye kartofler
1 bundt dild
50 g smør
sydesalt