arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Oksekæber med rødbeder
7-800 g afpudsede oksekæber
1 tsk. fint salt
3 løg 
500 g rødbeder 
600 g aspargeskartofler  
1 dl balsamico eller anden mørk frugteddike 
1 tsk. hele kommenfrø 
10 kviste timian 
4 laurbærblade
1 liter vand eller oksebouillon
½ bundt purløg 
100 g rygeost 

Desuden
havsalt
friskkværnet peber
smør og neutral olie til stegning

Sådan gør du: 

Dagen før
Tjek, at oksekæberne er afhindede – hvis ikke, så skær hinderne af med en skarp kniv. Drys kæberne med salt, dæk dem til, og sæt dem på køl natten over.  

På dagen 
Skær kæberne op i 8-10 stykker i alt. Brun dem grundigt i en gryde i lidt olie.
Pil løgene, og skræl rødbederne og kartoflerne. Hak løget groft, og skær rødbeder og kartofler i grove tern. 
Sauter løgene sammen med kødet, indtil de er møre. Tilsæt balsamico, kommen, timian og laurbærblade. Krydr med lidt friskkværnet peber, og hæld vand eller bouillon i gryden.
Lad retten simre ved svag varme under låg i 3-3½ time, til kødet er helt mørt – læg efter ca. 2 timer rødbeder og kartofler ned i gryden også. Tilsæt evt. væske undervejs, hvis der er fare for, at retten koger tør. Rør kun så meget i den færdige ret, at nogle af kartoflerne er med at jævne sovsen en smule. Smag til med salt og peber og evt. mere balsamico.

Ved servering
Skyl purløget, og skær det fint. Pluk rygeosten i mindre stykker, og fordel den over retten sammen med purløget, lige inden du skal spise. Server med rugbrød.