arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

1-1½ kg magert tværreb
1½ tsk. fint salt
2 løg
4 fed hvidløg
1 stang lakridsrod
1 spsk. anisfrø
6 laurbærblade
2 dl koncentreret kirsebærsaft
½ dl kirsebæreddike eller balsamico
1 dl kirsebærvin fra Frederiksdal
½ liter mørk kalvebouillon

Syltet kål 
500 g hvidkål
1 spsk. salt
½ dl æblecidereddike
½ dl sukker
1 tsk. vindruekerneolie

Ansjos-mayonnaise 
2-3 ansjosfileter
1½ dl god mayonnaise baseret på olivenolie
100 g kogt knoldselleri i tern
½ fed hvidløg
2 spsk. citronsaft

Rødløgsrelish 
4-5 rødløg (300 g pillet)
2 fed hvidløg
1½ dl kirsebæreddike
1 dl honning
3 dl vand
1 tsk. salt
½ tsk. friskkværnet peber
½ tsk. chilipulver

Peberrod
6 cm peberrod
1 spsk. sukker
2 spsk. citronsaft

Bagte persillerødder
5 persillerødder
50 g smør

Desuden
havsalt
friskkværnet peber
sukker evt. lidt fennikeltop
2 håndfulde bredbladet persille
1 håndfuld koriander

Sådan gør du:

Dagen før
Drys oksetværrebet med salt, dæk det til, og sæt det i køleskabet natten over.

På dagen
Tænd for ovnen på 200°. Læg kødet i et ovnfast fad, og brun det i den varme ovn i ca. 30 minutter, til det er flot gyldent. Hæld fedtet fra fadet. Pil løg og hvidløg, snit dem groft, og kom dem ned i fadet til kødet sammen med lakridsrod, anisfrø og laurbærblade. Tilsæt væskerne, men gem lidt af kirsebærvinen. Læg låg på fadet, eller dæk det med alufolie, og sænk ovnens temperatur til 150°. Braiser i 3-4 timer, til kødet er meget mørt og falder sammen – tilføj evt. mere væske undervejs. Fjern låget eller folien i den sidste time, og hæld skyen over stegen flere gange herefter, så den får en flot gyldent skinnende overflade.

Syltet kål 
Snit kålen ultrafint, og vend den med salt, eddike, sukker, olie og sort peber. Lad den trække i mindst 1 time på køkkenbordet. Hvis kålen væsker for meget i løbet af trækketiden, så hæld lidt af væsken fra, inden du skal spise

Ansjos-mayonnaise
Hak fisken fint, og bland den med mayonnaise, selleri (tern eller mos, som du har lyst) hvidløg og citronsaft. Smag til med salt og peber, og juster gerne med lidt sukker.

Rødløgsrelish
Pil begge slags løg, og snit dem fint. Kog dem langsomt med eddike, honning, 3 dl vand, salt, sort peber og chilipulver. Løgene skal koges helt ud – til marmeladekonsistens. Tilføj evt. mere væske undervejs. Smag til med salt, og juster med sukker og eddike.

Peberrod 
Skræl peberroden, riv den fint, og vend den med sukker og citronsaft. Smag til med salt og peber.

Bagte persillerødder 
Tænd for ovnen på 200°. Skræl persillerødderne. Smelt smørret i en lille kasserolle. Skær rødderne i fine stokke, og vend dem med smeltet smør. Fordel dem på en bageplade, og krydr med salt. Bag rødderne møre i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne og sprøde.

Pluk urter og persille i blade. Skyl dem i koldt vand, og kør dem tørre i en salatslynge. Sigt skyen fra kødet over i en ren gryde, og skum alt fedtet af. Kog den ind til en kraftig, sursød sovs med konsistens som sirup. Smag til med kirsebærvin og hvis nødvendigt sukker og mere kirsebæreddike, salt og peber. Server stegen i fadet med sovsen og alt tilbehøret i små skåle og fade. Spis med friskbagt eller grillet brød.