arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Fladbrød
400 g hvedemel
200 g fuldkorns ølandshvedemel
400 g kolde kogte kartofler som er most lidt groft ud med en gaffel
250 g koldt vand
10 g gær
50 g surdej (har du ikke surdej, lader du bare dejen stå koldt i 24 timer i stedet for 12 timer)
20 g salt

 

Sådan gør du:

Dag 1
Pisk vand, gær, surdej og salt sammen i en skål. Tilsæt alt melet og de groft moset kartofler.
Rør dejen godt sammen med en grydeske, dejen skal være smidig og elastisk det tager ca. 5-10 minutter. Kom dejen i en skål, dæk skålen til og sæt skålen i køleskabet. Har du surdej i, lader du dejen stå i mindst 12 timer, og er den uden surdej, lader du den stå i 24 timer.

Dag 2
Del dejen i 12 stykker af ca. 100 g. Tryk dem sammen med hænderne til små bolde. Drys lidt mel på køkkenbordet, tryk dejboldene en lille smule ned og drys lidt mel på toppen. Rul dem ud en af gangen med en kagerulle, til de er ca. 2-3 mm tykke og har en diameter på 20-22 cm. Hav fyldet til fladbrødene klar, inden du steger fladbrødene. Steg fladbrødene på en varm pande

Steg dem på begge sider og lad dem blive flotte lysebrune – det tager ca. 20 sek. på hver side. Læg fyldet i midten af det varme fladbrød og klap fladbrødet sammen om fyldet.

Tip Smag på det første fladbrød, du steger, for at tjekke, om det er ordentligt gennemstegt – er det ikke det, skal du måske gå lidt ned i varme og stege lidt længere på hver side.