arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

15 stk.
1 portion ølandshvededej (se opskrift, men bemærk den mindre vandmængde)
5 tomater
4 fed hvidløg
2 grene frisk rosmarin
200 g revet comtéost

Desuden:
15 papirforme eller bageringe (8 cm i diamter)
ekstra rosmarin til at drysse med

Ølandshvededej
5 g gær
15 g salt
150 g fuldkornsølandshvedemel
3 spsk. surdej
5½ dl koldt vand
450 sigtet hvedemel
en lille smule majsmel  

Glutenprøven
Tag et stykke dej og stræk det helt ud, til det bliver så gennemsigtigt, at du kan læse en avis igennem det, uden at det går i stykker. Så er dejen optimalt æltet og klar til hævning. Går dejen i stykker, skal den æltes noget mere.

 

Sådan gør du:

Ølandssnegle med tomat og ost
Lav ølandshvededejen som beskrevet, men brug kun 4½ dl vand, ikke 5½ dl som til brødet. 

Skær tomaterne i mindre stykker, og hak hvidløg og rosmarinnåle.
Kom det hele i en foodprocessor eller en blender, og blend det hele hurtigt sammen til en grov sauce.

Læg dejen på et melet bord, og tryk den ud til et rektangel på ca. 40 x 20 cm. Smør tomatsauce på dejen, men efterlad 1 cm ren kant øverst oppe. Tag lidt af comtéosten fra til at drysse sneglene med senere, og fordel resten over tomatsaucen. Rul dejen sammen som en roulade, så dejen uden tomatsauce kommer til at ligge yderst. Skær dejpølsen i 2-3 cm brede snegle, og fold dejsnippen uden tomatsauce ind under sneglene, så du undgår at sneglene går op under bagningen. Sæt sneglene i papirforme eller i smurte bageringe, og drys resten af osten og lidt frisk rosmarin på toppen. Lad sneglene hæve 6-10 timer (evt. natten over) i køleskabet.

Tag sneglene ud af køleskabet ca. 1 time før du skal bage dem, så de kan få stuetemperatur. Sæt dem på en bageplade, og bag dem i ovnen ved 200° i ca. 20 minutter. Når sneglene er afkølet, løftes de ud af formene – og så er de lige til at spise!

TIP: Ølandshvedesneglene kan fryses i både bagt og ubagt tilstand. Rå snegle kan enten hæve før de kommer i fryseren eller i forbindelse med optøningen.

Ølandsdej
Rør gær, salt, fuldkornsmel og surdej ud i vandet. Kom det sigtede hvedemel i og rør det hele sammen. 

Maskinæltning: 
Rør dejen på lav hastighed i et minut. Øg hastigheden til maksimum. Dejen er færdigæltet, når den slipper siderne af skålen helt og samler sig om dejkrogen. Stop her, så du ikke ælter for meget. Hele æltningen tager ca. 10-15 minutter, men kig på dejen, IKKE på uret. Dobbelttjek at dejen er æltet nok ved at lave en glutentest (se beskrivelse). 

Håndæltning:
Rør dejen hårdt i dejen med en røreske, løft op i den samtidig, og træk i dejen. Forestil dig, at du slår luft ind i den, ligesom når du pisker flødeskum i hånden. Ælt så længe du orker - hold pause og fortsæt på denne måde, indtil du kan lave en glutentest (se beskrivelse)

Hævning: 
Tag en skål eller en plastikboks og gnid indersiden godt ind i olie. Læg dejen i skålen og læg låg eller plastikfilm over - så dejen ikke tørrer ud. Lad dejen stå en times tid på køkkenbordet og stil den så i køleskabet, hvor den skal hæve mindst 12 timer, til mindst dobbelt størrelse. 

Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå en times tid på køkkenbordet i skålen. Sæt en bagesten i ovnen og tænd på maksimal varme 250-270°. Sørg for at både ovn og bagesten bliver gennemvarmet i mindst 20 minutter. 
Drys lidt mel på bordet og lirk så forsigtig dejen ud af skålen og ud på bordet uden at slå luft ud af dejen. Skub dejen forsigtig ind under sig selv med en metalskraber, så du spænder dejen op på køkkenbordet. 

Relaterede opskrifter