arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge

Øllebrød
1 kg rugbrød
Revet skal af 1 citron og 1 appelsin
250 g demerara-sukker
3,5 dl mørk øl (stout)
10 g stødt kardemomme
10 g stødt kanel
1/2 tsk salt
Piskefløde til tilsmagning

Skyrmousse
3,5 dl fløde
150 g (7-8 stk) æggeblommer
120 g sukker
1 kg skyr
1 knvsp salt

Evt. mørk chokolade til pynt

Sådan gør du:

Øllebrød

Dagen før: Skær rugbrødet i små tern og bland med de resterende ingredienser, på nær piskefløden. Sæt blandingen til side, og lad det trække over natten.

På dagen: Kog over middel varme i 20-30 minutter, husk at røre i blandingen en gang i mellem. Lad den afkøle og sæt til side indtil den er klar til brug. Varm grøden op igen og smag øllebrøden til med piskefløde, cirka 2 spsk per portion. Varier selv afhængig af hvordan du ønsker din øllebrød.

Skyrmousse
Bland fløde, æggeblommer og sukker og kog over vandbad, under konstant omrøring, indtil blandingen er blevet tyk. Afkøl i et isbad og tilsæt skyr og salt. Fyld moussen på en sifon og påsæt patronen med NO2 (kvælstof). Ryst godt og top øllebrøden med den luftige skyrmousse.

Tip Skal den pyntes ekstra, drys da med finthakket mørk chokolade og citronskal.