arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

12 Limfjordsøsters
1 l hønsebouillon
1 dl cremefraiche 38 %
½ bundt bredbladet persille
1 stor håndfuld spinat
salt og peber
6 skiver brød
1 skalotteløg
æbleeddike
rapsolie

Sådan gør du:

Åbn østersene og kom dem i en skål – husk at tjekke duft, friskhed og for skalrester på hver enkelt østers, inden den kommes op i skålen. Varm hønsebouillonen op i en gryde. Kom bouillonen i en blender og tilsæt 4 østers med saft, cremefraiche, persille og spinat. Blend til en glat, flot grøn suppe (gem lidt persille til toast). Sigt suppen, smag til med salt, peber og et par dråber eddike lige inden servering. Grill brødskiverne sprøde på en varm grillpande. Hak skalotteløg og persille fint, vend med lidt rapsolie, æbleeddike, salt og peber. Skær til sidst de 8 østers i mindre stykker og kom dem op i salaten. Anret den på det lune brød. Varm suppen igennem uden at koge og spis med de lune østerstoasts.

Jeg har spist mange forskellige varme østersretter gennem livet, men vender igen og igen tilbage til en suppe baseret på hønsebouillon med skalotteløg, rigelige mængder persille og afrundet med creme fraiche eller piskefløde. Claus Meyer