arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Pærer i sukkersirup
8 ikke alt for modne pærer
saft af en citron
1½ liter vand
750 g sukker
½ flækket vaniljestang
½ dl pærebrændevin

Vaniljeparfait
6 pasteuriserede æggeblommer
125 g sukker
kornene af 1 vaniljestang
½ liter piskefløde

Sprøde pæreflager
1-2 pærer
lidt sukker/flormelis

Chokoladesovs
300 g mørk chokolade 66 %
4 dl vand
40 g smør

Et digitaltermometer

Sådan gør du:

Skræl de 8 pærer, således at stilkene bevares, gnid dem med citronsaft, og kom dem i en skål med koldt vand tilsat resten af citronsaften. 

Klip en cirkel af bagepapir, der i diameter svarer til den gryde, du vil pochere pærerne i - den skal have en god størrelse, så pærerne kan stå side om side.

Bring 1½ liter vand, sukker og vaniljestang i kog i en stor gryde, og lad sukkersiruppen simre i 2 minutter, til sukkeret er opløst.

Tag pærerne op ad vandet, og kom den forsigtigt i gryden med sirup. Hæld pærebrændevin i. Stil gryden over varmen. Gør det runde stykke bagepapir vådt, og læg det over pærerne, så de ikke stikker op. Pocher pærerne, til de er møre, det tager 15-30 minutter alt efter modningsgrad og sort.

Kom pærerne i en beholder sammen med suppersiruppen, og stil dem til afkøling. Sæt de afkølede pærer i køleskabet, og lad dem gerne trække til dagen efter og ellers så længe, som tiden tillader det.

Lav vaniljeparfaiten ved at piske æggeblommer meget luftige og cremede med sukker og vaniljekorn i en skål over vandbad. Lad æggeblommerne køle af. Pisk fløden til let skum, og vend den godt i æggesnapsen. Hæld vaniljeiscremen i en form, og frys den, til den er hård. Det tager mindst 4 timer, måske mere. Tag parfaiten ud af fryseren ca. 20 minutter før servering.

Flæk pærerne til pæreflagerne, og befri dem for kernehuse. Skær dem i meget tynde skiver, læg dem på en bageplade med bagepapir, drys med sukker/flormelis, og lad dem tørre i ovnen i 3 timer med 80 grader varmluft. Lad pæreflagerne køle af, og opbevar dem i en tætsluttende beholder.

Hak chokoladem til chokoladesovsen fint, og kom den i en lille kasserolle sammen med vandet. Lad det smelte sammen over svag varme - brug et piskeris for at undgå, at det klumper sammen. Tag gryden fra varmen, når blandingen er ensartet, og lad den afkøle lidt. Rør smørret i ad flere omgange, når sovsen er kølet lidt. Temperaturen må ikke overstige 45 grader. Hold sovsen lun.

Lad pærerne dryppe godt af inden anretning. Skær dem i stykker, eller server dem hele, som du har lyst til, sammen med parfaiten, de sprøde pæreflager og den lune chokoladesovs. Dryp lidt af sovsen over is og pærer og server resten i en lille kande.