arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Hyldebærpocherede pærer
4 pærer (gerne clara frijs eller gråpære)
4 dl vand
200 g hyldebær
150 g sukker

Bund
150 g optøet butterdej
1 æggeblomme

Creme
½ dl letmælk
½ vaniljestang
2 æggeblommer
25 g sukker
1 spsk. hvedemel
20 g mandelmel (eller fintblendede
mandler)

Sådan gør du:

Skræl pærerne, og lad stilkene blive på. Kom pærerne i en gryde med vand, hyldebær og sukker, og lad pærerne simre i 15-20 min. ved svag varme, indtil de er møre. Vend pærerne et par gange, mens de koger, så de bliver jævnt tilberedt. Forbered tærtebunden, mens pærerne koger. Rul butterdejen tyndt ud på et melet bord, og beklæd en smørsmurt tærteform med dejen, der gerne må hænge lidt ud over kanten.

Stil tærtebunden i køleskabet, og lad den hvile i 1 time. Tag gryden med de færdigpocherede pærer af varmen, lad dem køle lidt af, og sæt dem så i køleskabet. Lad pærerne køle helt af i lagen. Når bunden har hvilet, så tag den ud af køleskabet, læg et stykke bagepapir ned i den, og hæld ris eller tørrede bønner i, det hjæper med at holde dejen på plads under bagningen.

Bag bunden ved 180° i 20 min., fjern så bagepapir og ris/bønner, pensl bunden med sammenpisket æggeblomme, og bag i yderligere 7-8 min., indtil bunden er helt gennembagt, gylden og sprød.

Mens bunden bager, kan du lave cremen. Bring mælk og flækket, udskrabet vaniljestang og -korn i kog i en tykbundet gryde. Pisk æggeblommer og sukker luftigt i en skål, og tilsæt mel. Hæld mælk ned i æggemassen i en tynd stråle, mens du pisker grundigt. Hæld massen tilbage i gryden, og varm den igennem på svag varme, til den begynder at koge let, og cremen tykner. Lad cremen køle lidt af, inden du rører mandelmel i den, og sæt den herefter i køleskabet, og lad den blive kold. Sigt 2-3 dl af lagen fra pærerne ned i en gryde, og kog den ind til en tyk sirup. Siruppen skal du hælde hen over tærten om lidt, men først skal du lige have fyldt tærten med creme og pærer.

Tag pærerne op af lagen, fjern stilk og kernehus, og skær pærerne i flotte både. Læg først cremen i den afkølede bund, herefter pærebådene – læg dem i et smukt mønster, hvis du gider, og overhæld til sidst med hyldebærsiruppen, så tærten glaseres. Siruppen skal være varm og helt flydende, når du hælder den over tærten, så er den nemmere at fordele pænt.

Lad sirupsovertrækket blive lidt fastere, inden du serverer hyldebær-pæretærten.