arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

20 g mørk rom
25 g rosiner
25 g florsukker
250 g summerbird marcipan

Ca. 200 g god chokolade

Sådan gør du:

Rosinerne ligges i blød i rommen dagen før. Marcipan og florsukker æltes sammen, og de udblødte rosiner og rommen æltes forsigtigt i til sidst.

Hver påskeæg vejes af på 30 g og trilles til små æg. Æggene skal stå og tørre 1-2 dage, inden de overtrækkes med din yndlingschokolade.

Temperering af chokolade
Hak al chokoladen helt fint. Varm lidt mere end halvdelen af chokoladen op i en skål over vandbad til 48-50° (brug et termometer).

Kom den anden halvdel i en rimelig stor skål. Kom to tredjedele af den smeltede, varme chokolade op i skålen til den usmeltede chokolade og lad de to 'smelte' naturligt sammen. Tilføj kun mere smeltet chokolade, hvis de to dele ikke smelter sammen. Målet er at sikre et blankt udseende og et sprødt knæk på chokoladen, når den bagefter stivner. Opvarm aldrig denne nu tempererede chokolade! Stivner den for hurtigt, så tilføj en anelse mere af den smeltede del.

Det er en rigtig god idé altid at sætte et tyndt lag af den tempererede chokolade af på et stykke bagepapir for at se, om den bliver pænt blank, inden du går videre. Den optimale arbejdstemperatur for den færdigtempererede chokolade er 31-32°. Overstiger den 34°, er du nødt til at starte forfra med ny chokolade. Overskydende chokolade kan sagtens genbruges næste gang, man har mod på at begive sig ud i chokoladetempereringens mysterium eller bruges som smag i chokoladecremer og lignende.

For lys chokolade gælder:
Den optimale arbejdstemperatur for den færdigtempererede chokolade er 30-31°. Overstiger den 33°, er du nødt til at starte forfra med ny chokolade.

For hvid chokolade gælder:
Den optimale arbejdstemperatur for den færdigtempererede chokolade er 29-30°. Overstiger den 32°, er du nødt til at starte forfra med ny chokolade.

Æggene dyppes i chokolade med en gaffel og sættes af på bagepapir. Dekorer æggene ved at lave striber med den samme chokolade du har dyppet æggene i.