arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

300 g Meyers Type 00 Hvedemel
3 æggeblommer
Lidt salt

Sådan gør du:

Lav en bunke mel med en fordybning i midten. Slå æggene ud og arbejd lidt efter lidt det tørre og våde sammen. Start evt. med en gaffel (bland æggehvide og æggeblommer) og ty så til de bare hænder.

Når dejen virker sammenhængende, ensfarvet og elastisk pakkes dejen ind i køkkenfilm eller et fugtigt viskestykke og sættes til at hvile på køl (gerne et par timer).

Bruger du pastamaskine køres en klump af dejen ud i plader (start på den ”tykkeste” indstilling og arbejd dig mod en tyndere og tyndere indstilling). Sørg hele tiden for at have et tyndt lag mel på bordet (og på pastaen).

Når du har en flot ensartet plade i tilpas tykkelse skæres pastaen på en af pastamaskinens forme (fx tagliatelle). Håndter pastaen med en hvis forsigtighed (undgå at tryk pastaen sammen), og opbevar på og under et let meldrysset viskestykke, indtil det skal koges.

Kog den friske pasta i rigeligt spillevende vand i par min. under omrøring, og sørg for der stadig er bid, når vandet hældes fra eller pastaen tages op.

Server straks med alt fra ragout, en rød mojo, til olivenolie, salt og sort peber

Lad os vise hvordan