arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

3 fed hvidløg, finthakket
2 løg, finthakket
3 spsk. olie
2 tsk. gurkemeje
2 tsk. madras karrypulver
3 spsk. tomatpuré
500 g hakket frilandsoksekød
400 g flækærter
2 tsk. fint salt
½ tsk. stødt peber
1 spsk. sukker
saft af 2 limefrugter
1 aubergine
1 røde peberfrugter
1squash
1 bundt bredbladet persille
1 bundt mynte

Sådan gør du:

Steg hakket løg og hvidløg i en gryde i olie i 5-10 minutter, til løgene er gyldne.
Tilsæt gurkemeje, karry og tomatpuré, og steg et par minutter mere.
Tilsæt hakket oksekød i mindre portioner ad gangen, og steg kødet godt igennem.
Tilsæt flækærterne, dæk med vand, og læg låg på. Lad retten simrekoge i 30-35 minutter, til flækærterne er helt møre. Tag låget af de sidste 10 minutter, så retten koger lidt ind. Tilsæt evt. lidt mere vand undervejs, hvis nødvendigt. Smag til med salt, peber, sukker og limesaft.

Skær aubergine, peberfrugt og squash igennem på langs, og drys dem med salt. Grill dem på en varm grillpande – auberginerne skal være helt møre og tager længere tid at tilberede end peberfrugt og squash. Skær de grillede grøntsager i grove stykker.

Anret gryderetten oven på grøntsagerne, og drys med masser af bredbladet persille og mynte.

Server med basmatiris med safran, drænet yoghurt, pistacienødder og syltede skalotteløg.