arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge: 

GRUNDSUPPE
1 l dashi 
1 stjerneanis
½ tsk. korianderfrø
3 nelliker
1 kanelstang
2 cm ingefær
1 grøn chili

PERSILLERODSDUMPLINGS
350 g persillerødder
skal af ½ usprøjtet lime
1 tsk. ingefær, fintrevet
4½ spsk. rismel
½ tsk. salt

SUPPEFYLD
80 g perlebyg eller andre korn (gerne spirede)
100 g glasnudler (fås i  asiatiske butikker og mange supermarkeder)
30 g tang, f.eks. søl (eller blæretang, som du kan hente ved alle danske kyster)
1 lille porre
2 cm ingefær
200 g svampe, gerne østersshatte eller shiitake
havsalt
friskkværnet peber
evt. et par kviste sød basilikum

Sådan gør du: 

Grundsuppe
Kog dashien ca. 30 minutter ved svag varme sammen med stjerneanis, korianderfrø, nelliker, kanelstang, fintsnittet ingefær og fintsnittet chili, til suppen er kogt ind til ca. 8 dl. Si suppen.

Persillerodsdumplings
Skræl persillerødderne. Skær den ene helt tyndt, gerne på et mandolinjern, og gem skiverne til suppen. Skær de resterende i mindre stykker, og kog dem i letsaltet vand i ca. 25 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra. Tilsæt limeskal, ingefær, rismel og salt, og mos det hele grundigt med en gaffel, til der ikke er klumper. Form mosen med en teske til små æggeformede kugler, og kog dem nænsomt i bouillonen i 4-5 minutter. Gem bouillonen.

Suppefyld
Kog perlebyggen i letsaltet vand, til den er mør – det tager ca. 20-25  minutter. Hæld kogende vand over glasnudler og tang, og lad det trække i  ca. 5 minutter, til nudlerne er udblødte men stadig faste. Hæld vandet fra. Skyl porren grundigt, og skær den i tynde skiver. Skrab skrællen af ingefæren med en lille urtekniv, og skær den i tynde skiver. Rens svampene, og pluk dem i mundrette stykker.

Ved servering
Fordel dumplings, nudler, tang, svampe, korn, porreskiver, persillerodsskiver og ingefær i forvarmede dybe skåle. Varm bouillonen op til kogepunktet, og hæld den over fyldet i skålene ved bordet.

TIP
Hvis du vil have endnu mere smag og fyld i suppen, kan du servere den med limebåde, chilisauce og friskplukket sød basilikum eller koriander.

Relaterede opskrifter