arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge: 

1 agurk
2 avokadoer
1 bundt radiser
1 håndfuld fennikeltoppe
500 g ærter i bælg
1 spsk. sesamfrø
1 spsk. nigellafrø
2 spsk. ahornsirup
2 spsk. sojasauce
1 spsk. limesaft
1 spsk. fintrevet ingefær
400 g kogte ris, f.eks.
 basmatiris eller sushiris
2 håndfulde bær
 (f.eks. solbær eller blåbær)

 

Sådan gør du: 

Skær agurken i strimler med en tyndskræller eller kartoffelskræller.
Halver avokadoen, og skrab den til mindre stykker med en spiseske. Skyl radiserne, og skær dem i tynde skiver. Skyl fennikeltoppene, og pluk dem i mindre stykker. Bælg ærterne.

Rist sesamfrø og nigellafrø gyldne på en varm, tør pande, til de begynder at dufte, og sesamfrøene tager lidt farve.

Pisk ahornsirup, sojasauce, limesaft og fintrevet ingefær godt sammen til en dressing.
Kog risene som angivet på pakken, alt efter type. Lad dem køle ned, til de har stuetemperatur eller er lidt lune, alt efter hvad du foretrækker.

Kom en portion ris i en dyb spiseskål, og anret grøntsager, urter og bær på toppen. Fordel dressingen over grøntsagerne, og drys med sesam og nigellafrø.

TIP Prøv med kogt quinoa eller perlebyg i stedet for ris.