arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Porter-braiserede oksehaler
1½ kg oksehaler
1½ tsk. fint salt
1 gulerod
¼ knoldselleri (ca. 250 g, skrællet vægt)
1 løg
4 fed hvidløg
2 flasker porterøl (66 cl)
2 laurbærblade
1 dl sherryeddike
75 g hasselnødder
2 skiver daggammelt hvedebrød
5 kviste timian
2 spsk. hasselnøddeolie

Vintersalat
6 mellemstore kartofler
6 store jordskokker
1 skalotteløg
¼ bundt bredbladet persille
1 æble
½ dl hasselnøddeolie
½ dl sherryeddike
½-1 spsk. honning

Desuden
neutral olie til stegning
havsalt
friskkværnet peber

Sådan gør du:

Dagen før
Drys halerne med salt, dæk dem til, og sæt dem i køleskab.

På dagen
Brun halerne i olie på alle sider i en bred, tykbundet gryde. Tag dem op af gryden. Skræl rodfrugterne, og pil løg og hvidløg, og skær alt i grove stykker. Rist grønsagerne i gryden, til de får lidt farve. Tilsæt porter, laurbærblade, sherryeddike og så meget vand, så halerne er dækket. Læg låg på. Braiser på komfuret i 3-3½ timer ved svag varme, eller indtil kødet falder af benene. Juster med mængden af væske, så halerne er dækket under hele braiseringen. Tag halerne op, og pluk dem for kød. Sigt skyen over i en ren gryde, og skum den af for fedt. Kog den ind til 1-1½ dl. Skyen skal kun lige binde det plukkede kød sammen. Vend halekødet ned i sovsen, og smag til med salt og peber og evt. lidt sherryeddike. Blend hasselnødder og det daggamle brød. Rib timianen, og hak den fint, og vend det hele med hasselnøddeolie, salt og peber. Fyld det sovsede kød i et ovnfast fad eller portioner det i 4 ramekiner eller stålringe. Fordel hasselnødde-crusten oven på kødet. Sæt kødet i ovnen under grillen, ca. 15 minutter før du skal spise, og gratiner det, til det er gennemvarmt, og crusten er gylden og sprød.

Vintersalat
Skrub kartoflerne og jordskokkerne i vand, og skær dem i grove tern. Rist dem på en teflonpande i olie, til de er gyldne og sprøde – start med kartoflerne, som skal have lidt længere tid. Pil og hak skalotteløget, og pil bladene af persillen, og skyl dem i koldt vand. Skær tynde skiver af æblet – bare rundt om kernehuset, så det står tilbage og kan kasseres til slut. Vend kartofler, jordskokker, persille, æbler og løg med hasselnøddeolien og sherryeddiken. Smag til med salt og peber, og juster med lidt honning. Server den lune salat til de gratinerede haler sammen med en god hjemmelavet relish.