arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

625 g hvedemel
80 g quinoa mel
100 g ung surdej
265 g vand
10 g salt
15 g (1 spsk) rødbedesaft
3-4 g gær
15 g sorte quinoakerner

15 g røde quinoakerner

Sådan gør du:

Start med at skylle quinoakernerne i vand, lad dem ligge i koldt vand i 5 minutter og sigt så vandet fra. Sæt skålen med de sigtede kerner til side.

Æltning i hånden
Sørg for at vandet er lunkent og rør gæren godt ud i vandet, rødbedesaften, den unge surdej og saltet. Tag et stort dejfad, kom vandet i dejfadet og bland alt melet i vandet. Rør – eller nærmest pisk – dejen med en flad grydeske, samtidig med at du med mellemrum skraber dejen ned fra kanterne af skålen, så der arbejdes luft ind i den. Du skal baske løs i 15 minutter eller længere med et par indlagte pauser, til dejen har forvandlet sig fra melklister til en glat, blank og smidig dej, der slipper fadets sider.


Tilsæt quinoa-kernerne og rør dejen forsigtigt igennem i et minut.

Æltning på røremaskine

Sørg for at vandet er koldt og rør gæren godt ud i vandet, rødbedesaften, den unge surdej. Tag røreskålen, kom vandet i dejfadet og bland alt melet i vandet. Sæt røreskålen i maskinen sammen med maskinens dejkrog, og ælt dejen igennem på den laveste hastighed et minuts tid for lige at samle dejen, uden at melet flyver til alle sider. Sæt farten på maskinen op, og ælter dejen godt igennem. Æltetiden vil variere, afhængigt af forholdet mellem mel og vand. Hold øje med, hvornår dejen slipper røreskålens sider helt og samler sig om dejkrogen. Når den gør det, stopper du maskinen med det samme. Så er dejen klar.


Tilsæt quinoa-kernerne og rør dejen igennem på laveste hastighed i et minut.

Hævning
Smør formen rigtig godt med smør. Fyld kun formen ca. halvt op, så der er plads til, at dejen kan få lov til at hæve og dæk formen til med plastikfilm. Lad formen stå på køkkenbordet en times tid for at få lidt liv i gæren, sæt den så i køleskabet, og lad dejen hæve langsomt til dobbelt størrelse – det tager mindst 12 timer. Tjek dejen, et par timer inden du har tænkt dig at bage brødet. Hvis dejen ikke har hævet nok, kan du tage formen ud af køleskabet og lade den stå på køkkenbordet ved stuetemperatur et par timer, så gærcellerne får lov til at ”vågne”, og dejen hæver færdig.

Bagning

Brødet skal bages i ca. 25-35 minutter. Tænd din ovn på fuld varme mindst en halv time, før du vil bage brødet. Brug varmluftfunktionen, hvis din ovn har sådan en, også gerne under bagningen. Sæt formen på en bagerist midt i ovnen, og bag ved fuld varme de første 5 minutter. Skru så ned til 220° grader, og bag brødet færdigt. Vær opmærksom på, at eftersom alle ovne er forskellige, både med hensyn til hvor varme de kan blive, og hvor godt de fordeler varmen, er alle bagetider i opskrifterne cirkatider, så hold godt øje med brødet.

Når det har fået en flot, mørk farve og lyder hult, når du banker på det, er det færdigt. Du kan også bruge et termometer til at tjekke kernetemperaturen i midten af brødet: Den skal være 99°.