arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

5 timiankviste
3 rødløg
Havsalt
300 g quinoa
60 g solsikkekerner
300 g rødkål
2 blodgrapefrugter
¾ dl citronsaft
Skal af 1 usprøjtet citron,
Kun den gule del, fintrevet
Koldpresset olivenolie
½ fed hvidløg
2 spsk. honning
3 modne avocadoer
Friskkværnet peber

Sådan gør du:

Pluk bladene af timianen. Skær løgene med skal i kvarter, og vend dem med lidt olie, timianblade og salt i et ovnfast fad. Bag dem ved 135° i 40-45 minutter, til de er godt møre. Pil skallen af løgene, og sæt dem til side. Du kan evt. udvande quinoen i 50 minutter før kogning. Det fjerner den lidt sæbede smag, som nogle typer kan have.

Kog quinoaen i ca. 20 minutter eller efter anvisningen på pakken. Si evt. overskydende vand fra, og lad quinoaen køle af til stuetemperatur.

Rist solsikkekernerne i lidt olie på en middelvarm pande, til de begynder at dufte og blive gyldne. Drys med salt. Snit rødkålen meget fint, og vend den sammen med quinoafrøene. Skær skallen af grapefrugterne, og skær kødet i både, så du undgår de hvide lameller. Vend dem i salaten. Pil hvidløget, og hak det meget fint. Rør citronsaft, citronskal, ¾ dl olivenolie, finthakket hvidløg og honning sammen, og smag til med salt og peber.

Skær avocadoerne i halve, fjern stenene, og grav kødet ud med en spiseske. Skær avocadokødet i fine både, og vend det i salaten sammen med dressingen. Drys de ristede kerner over salaten, og server den.