arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

200 g laksefilet
2 spsk. vand
fintrevet skal og saft af 1 usprøjtet lime
2 spsk. fintrevet peberrod
1 spsk. koldpresset rapsolie
1 spsk. rørsukker
1 spsk. havsalt
friskkværnet peber
fintsnittet løgkarse

Sådan gør du:

Tjek at laksen er helt frisk og lækker. Den skal dufte af hav, ikke af havn! Skær laksen ud i tynde skiver, og læg dem op på fire tallerkner. Pisk vand, fintrevet limeskal og limesaft, peberrod, rapsolie, rørsukker og salt og peber sammen til en tæt dressing. Kom dressingen hen over laksen, og lad den trække i 5 minutter. Drys med løgkarse på toppen og servér med det samme, inden syren fra limen tilbereder fisken yderligere. (Limesaften laver nærmest et syreangreb på fisken, der, udover at give smag, også ændrer fiskekødets struktur og farve. En koldkogning kan man kalde det – det er den evne, der udnyttes i det sydamerikanske cheviche). Men her skal du stoppe, mens laksen stadig har noget af sin råhed i behold.