arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Fyld
400 gram rabarber
2 ½ spsk. rørsukker

Dej
3 dl sødmælk
3 æg
½ vaniljestang
3 dl hvedemel
2 spsk. smelter smør
2 spsk. rørsukker
lidt flormelis

Sådan gør du:

Skær top og bund af rabarberne – husk at passe på foden, som er den nederste hvide stykke af stilken, og der hvor rabarbersmagen er allermest koncentreret og dejlig. Skyl rabarberstilkene, og skær dem ud i små tern, drys så med lidt rørsukker, og lad dem trække i 15 minutter.

Rør mælk, æg, sukker, vaniljekorn og mel sammen med halvdelen af det smeltede smør. Rør, til dejen er glat uden klumper. Smør et ovnfast fad på cirka 20x20 cm eller 15x30 cm, og hæld et tyndt lag dej i bunden. Sæt det i ovnen ved 180° i cirka 5 minutter. Tag fadet ud, og bred rabarberne ud over det, og dæk dem til med den resterende dej. Bag clafoutisen i yderligere 30 minutter, eller til den er fast og gylden. Giv kagen et pudder flormelis, og servér straks, mens den stadig er lun, eventuelt med en god vaniljeis eller flødeskum til.

Clafoutis kan eventuelt laves dagen før og så lunes på serveringsdagen.