arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

400 g rabarber
100 g kvan

½ vaniljestang
180 g rørsukker

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 150°. Skær top og bund af rabarberne – husk at passe på foden, som er det nederste hvide stykke af stilken og der, hvor rabar- bersmagen er allermest koncentreret og dejlig. Skyl rabarberstilkene i koldt vand, og skær dem i stykker på 2-3 cm. Skyl også kvanstilken, og skær den ud i tynde skiver. 
Kom rabarber og kvan i et ovnfast fad. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mas kornene ud i en lille smule af rørsukkeret, så du får fordelt dem. 
Bland vaniljesukkeret med resten af suk- keret, og drys det over rabarber og kvan. Vend lidt rundt i fadet, og stik også den udskrabede vaniljestang derned. Bag rabarber og kvan i ovnen 15-20 min. Vend rundt i dem et par gange undervejs, og mærk på dem, så du fanger dem i det øjeblik, hvor de netop er møre, men ikke smattede. Tag kompotten ud, og afkøl den før servering.

Relaterede opskrifter