arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge: 

200 g tørrede bønner, f.eks. borlottibønner (udblød natten over eller kog 30-45 minutter ekstra)
2 løg
4 fed hvidløg
½ dl olivenolie
½ dl æbleeddike
½ flaske hvidvin
2 stængler bladselleri
1 dåse flåede tomater (400 g)
10 kviste timian
7½ dl grøntsagsbouillon, 
4 kviste palmekål
200 g grønkål
200 g rosenkål
havsalt
friskkværnet peber
1 håndfuld persille

Sådan gør du: 

Kog bønnerne i rigeligt, letsaltet vand ved svag varme i 1-1½ time. Tilsæt evt. et halveret løg og krydderurtestilke til kogevandet. Start på suppen, mens bønnerne koger færdig. 

Pil løg og hvidløg, hak dem groft, og steg dem i olivenolie i en gryde i et par minutter. Hæld æbleeddike og hvidvin over, og kog væsken ind i 15 minutter. Skær bladsellerien i tern, og kom dem i gryden sammen med flåede tomater, timian og bouillon. Lad suppen simre i 30 minutter. Tilsæt kogte bønner og 2 dl af kogevandet fra bønnerne, og lad dem koge med i yderligere 30 minutter. 

Skyl imens de tre slags kål. Skær palmekålen i grove strimler, pluk grønkålen, og skær rosenkålen i kvarter eller i tynde skiver. Kom kålen i suppen, og lad den koge 15 minutter mere. Smag til med salt, peber og æbleeddike.

Hak persillen groft, og drys den over suppen umiddelbart inden servering.

Tip
Server suppen med grillet hvedebrød gnedet med et halveret fed hvidløg. Hvis du har kogt lidt ekstra bønner, så blend et par dl af dem til en cremet dip med lidt olivenolie, citronsaft og hvidløg, og nyd den til de grillede brød.