En klassisk opskrift på risengrød til jul lavet på letmælk. Top risengrøden med kanelsukker og en smørklat. Husk vanilje, hvis grøden skal bruges til risalamande.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Bring mælken i kog i en tykbundet gryde. Drys grødrisene i den kogende mælk, og lad grøden koge i 50-60 minutter på lavt blus under låg. Husk at røre i grøden nogle gange under kogningen, så den ikke brænder på. Smag til med salt, og server grøden med det samme med kanelsukker og smørklat på.

Høkassemetoden

Kog risene op med mælk, salt og sukker. Pas på, at mælken ikke koger over i den første del af processen. Hold godt øje med gryden, og lad så risene simrekoge ved lav varme i 8-10 minutter uden låg – pas på, de ikke brænder på. Rør gerne, men altid med en ske eller en varmefast spatel, aldrig et piskeris. Læg låg på gryden, og sæt den under dynen, eller pak den ind i et tæppe. Efter ca. 2-2½ timer er risene møre.

Rør ris og mælk godt sammen til en tæt grød. Hvis grøden er lidt vandet, så kog den op i 2-3 minutter ved svag varme til grødkonsistens.

Tip

Hvis du koger risengrød med henblik på at lave risalamande (se opskrift side 81), er det lækkert at koge ½-1 flækket, udskrabet vaniljestang med, så du får infuseret risene med vaniljesmag.

Ingredienser

1 l letmælk
125 g grødris
½ tsk salt
kanel
sukker
smør


  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    Meyers Simremad

    På dette kursus, inspireret af Claus Meyers kogebog "Meyers Simremad", dykker vi ned i de teknikker, ingredienser og remedier, der giver dig succes i simregryden. Resultatet bliver en overdådig middag, som vi nyder med god vin i glasset. Simremad er robust, mør, saftig og intens mad, tilberedt langsomt, mens du kan lave alt mulig andet – slow food af den bedste slags, uanset om du bekender dig til støbejernsgryde, sous vide, trykkoger eller tagine.

    Læs mere og bestil

En af julens klassikere, som det i den grad kan betale sig at lave selv. Se hvordan du kan lave den selv.

Sådan laver du hjemmelavet rødkål