arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

1 liter hønsebouillon eller vand

1 skalotteløg

10 g smør til sautering

300 g risottoris (arborio eller carnaroli)
1 dl hvidvin
100 g frisk spinat

150 g blandede svampe

30 g smør, skåret i tern

50 g friskrevet parmesan

havsalt og friskkværnet peber
fintrevet skal og saft af ½ til 1 usprøjtet citron

Sådan gør du:

Bring bouillon eller vand i kog i en gryde. Hak skalotteløget, og sauter det i lidt smør, til det er glasklart og mørt uden at have taget farve. Tilsæt ris, sauter videre i nogle minutter, og tilsæt så hvidvin. Lad vinen koge ind i risene.
Tilsæt kogende bouillon eller vand lidt ad gangen, så risene er dækket hele tiden, og rør i risen undervejs. Lad risene koge i 15-18 min., så de er møre, men stadig med lidt bid. Det er vigtigt at krydre med salt under kogning, så saltet koger ind i risene (ikke for meget, hvis din bouillon er meget salt). Pluk og vask spinat grundigt, kom den i et dørslag og afdryp den. Skær spinaten ud i strimler med en skarp kniv. 
Rens svampene med pensel eller en lille grønsagskniv; hvis de er meget beskidte, kan du vaske dem forsigtgt.

Del svampene i mindre stykker, og rist dem i lidt smør på en pande i 3-4 min. Krydr svampene med salt og peber, og bland dem herefter i risene (gem en lille skålfuld svampe til servering). Tag risene af varmen, og rør smør i tern og revet parmesan i risottoen, så den får en flydende og cremet konsistens (du kan evt. tilsætte lidt ekstra bouillon for at få den rette konsistens). Vend de friske spinatstrimler ned i den varme risotto, så de lige falder lidt sammen. Smag til med salt, peber samt citronskal og -saft. 

Anret risottoen med lidt ristede svampe på toppen, og spis den med det samme, så den holder sin bløde konsistens og biddet i risene.

Relaterede opskrifter