arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

100 g tørrede kikærter (eller 250 g dåsekikærter)
200 g basmatiris
2 stjerneanis
50 g vilde ris
2 store løg
Koldpresset olivenolie
2 fed hvidløg
1 tsk. spidskommen
1 spsk. karrypulver
100 g dadler
½ dl citronsaft
Skal af 1 usprøjtet citron
1 tsk. honning
2 håndfulde dild (alternativt kørvel eller persille)
Havsalt
Friskkværnet peber

Sådan gør du:

Hvis du bruger tørrede kikærter, så stil dem til udblødning natten over i køleskabet i rigeligt vand. Sørg for at have god plads i skålen, da kikærterne udvider sig til ca. tredobbelt størrelse. Hæld derefter vandet fra, og kog de udblødte kikærter i rigeligt nyt vand i 30-35 minutter, til de er godt møre.

Tjek mørheden ved at smage på en. Hæld vandet fra, og lad kikærterne køle af. Hvis du bruger dåsekikærter, så hæld blot vandet fra. Kog basmatirisene i 3 dl letsaltet vand sammen med stjerneanis i 10 minutter, og lad dem trække i 10 minutter – eller som angivet på pakken.

Kog de vilde ris i 2 dl vand i 20-25 minutter, til de sprækker – eller som angivet på pakken. Sæt begge slags ris til afkøling på køkkenbordet.

Pil løgene, halver dem på langs, og skær dem i skiver på langs. Rist løgene i olivenolie, til de er godt stegte og gyldne. Kom dem i en sigte – panden skal bruges igen med det olie, der er tilbage – og ryst dem med lidt fint salt.

Pil og hak hvidløget, og rist det på panden samme med kikærter, spidskommen og karry i 4-5 minutter – tilsæt lidt mere olivenolie, hvis nødvendigt.

Udsten dadlerne, og skær dem i grove stykker. Vend risene med citronsaft, dadler, honning og de ristede kikærter, og smag til med salt og peber. Juster evt. smagen med citronsaft, og lidt olivenolie, hvis salaten virker for tør. Pluk krydderurterne i små kviste, og kom dem i koldt vand. Slyng dem tørre i en salatslynge eller et viskestykke. Vend til sidst urterne og de stegte løg i salaten, og server den.

Tip I specialbutikker og mellemøstlige eller nordafrikanske grønthandlere kan du købe orangeblomstvand på små flasker. Det har en meget parfumeret aroma af blomster og appelsin. Et par dråber giver den her salat et ekstra autentisk touch. Du kan også bruge det i f.eks. desserter, cocktails og indiske risretter.