arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

2 store makreller
1 spsk. rapsolie
havsalt og friskkværnet peber
4-8 tynde skiver rugbrød
1 portion knasende rugbrød
1 portion syltede tomater

Syltede tomater:
12 cocktailtomater
½ dl olivenolie
½ dl cidereddike eller anden god lys eddike
2 skalotteløg
havsalt, sukker og friskkværnet peber
10 fennikelfrø
1 fed hvidløg

Knasende rugbrød:
8-12 helt tynde skiver rugbrød
2 spsk. koldpresset rapsolie
havsalt

Sådan gør du:

Tjek makrellerne for friskhed (de skal have blanke, hvælvede øjne, røde gæller og dufte af havvand – ikke af havn. Skyl makrellerne i koldt vand, og skrab dem fri for skæl. Skær makrellerne ud i fileter, og befri fileterne for de ben, som stadig sidder i dem (brug evt. en pincet), eller få din fiskehandler til at gøre arbejdet for dig. Varm en pande med olien på op, og steg makrelfileterne herpå – først på skindsiden i 2-3 min, indtil skindet er helt sprødt og gyldent, vend fileterne, og steg i yderligere 1 min., til fisken er færdig. Krydr undervejs med salt og peber. Du kan kun have to fileter på panden ad gangen – så hvis du har en ekstra pande, så sæt fut i den også, så du har fisken klar på samme tid. Server de lune makrelfileter med sprødristet rugbrød og de syltede tomater. Der er et herligt møde mellem den fede, stegte makrel, det sprøde brød og de syrligt-søde tomater, der knækker fiskens fedme.

Syltede tomater
Skyl tomaterne, men behold stilkene på, de afgiver en dejlig frisk tomatsmag under tilberedningen. Kom dem i en gryde, og tilsæt olie, eddike, skalotteløg skåret i fine både, krydderier og det hele fed hvidløg, som lige har fået et let slag, så smagen nemmere kommer ud. Lun det forsigtigt op på et blus, til olien er ved at være varm, og sæt herefter tomaterne i ovnen ved 100º i ca. 30-45 min., indtil de begynder at sprække. Tag tomaterne ud, og lad dem trække i minimum 1-2 timer, inden du spiser af dem. De kan med stor fordel laves et par dage i forvejen, så de får længere tid til at tage smag fra syltelagen.

Knasende rugbrød:
Læg rugbrødsskiverne på en bageplade beklædt med et stykke bagepapir, og tryk dem evt. helt flade med hånden. Dryp med rapsolie og salt. Bag rugbrødsskiverne i ovnen ved 160° i 10-12 min., indtil de er helt sprøde. Tag de sprøde rugbrød ud, og lad dem hvile på en bagerist – de bliver ekstra sprøde, når det er kølet af.