arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

150 g usaltede pistacienødder
100 g mandelmælk
  eller anden mælketype
Citronsaft
Havsalt
Friskkværnet peber
4 små romainesalathoveder
2 spsk. vindruekerneolie
1 dl daddelhoisinsauce

Mandelmælk
50 g mandler, ikke smuttede
½ l vand
10 g tørret frugt, f.eks. dadler eller rosiner

Daddelhoisinsauce
20 g brun farin
2 spsk. vand
3 spsk. doubanjiang (kinesisk sort bønnepasta)
2 spsk. sojasauce
1 spsk. risvinseddike eller anden lys eddike
4 dadler
½ tsk. sesamolie
½ tsk. kinesisk five spice-krydderi (fås i asiatiske butikker og specialbutikker)
½ rød chili

 

Sådan gør du:

Tag 50 g pistacienødder fra, og kom resten i en blender sammen med mandelmælken. Blend til en ensartet puré, og smag til med citronsaft og salt og peber. Er cremen for tyk, kan du blende lidt mere mandelmælk i.

Skyl salathovederne. Kasser evt. kedelige yderblade, men det er vigtigt, at de beholder bunden, der holder sammen på det hele. Tør dem grundigt ved f.eks. at slynge dem i et viskestykke, og skær dem igennem på langs. Varm en pande med olie op, til den er tæt på rygende varm. Steg de halve romainesalathoveder ca. 30 sekunder på hver side, eller til de har fået en god stegeskorpe, men stadig har bid. Steger de for længe, falder de for meget sammen, og retten bliver noget sjask.

Fordel lidt pistaciepuré på tallerkener eller et fad. Anret salaten oven på, og top med daddelhoisinsauce og finthakkede pistacienødder.

Relaterede opskrifter