arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

RØDBEDE-BYGOTTO
1 kg rødbeder
1 løg
1 fed hvidløg
200 g perlebyg, gerne en groft poleret variant
6 dl grøntsagsbouillon
2 dl æblemost
½ dl æblecidereddike eller anden lys eddike
havsalt
friskkværnet peber

SALAT
50 g hasselnøddekerner
1 rødløg
2 æbler
1 håndfuld persilleblade
4 spsk. æbleeddike, gerne balsamisk ½ dl hasselnøddeolie

Sådan gør du: 

Rødbede-bygotto
Vask og skrub rødbederne, men lad skrællen sidde på. Læg rødbederne i et ildfast fad beklædt med bagepapir, og bag dem i en forvarmet ovn ved 150° i 1½-2 timer, til de er helt møre. Lad rødbederne køle lidt af, og skrab skindet af dem, mens de stadig er lune. Skær dem i små tern. Pil løg og hvidløg, og hak begge dele groft. Steg dem i en gryde i lidt olie, til de er klare.
Kom perlebyggen i gryden sammen med bouillon, æblemost og eddike, og lad det koge ved svag varme i 20-25 minutter, til byggen er næsten mør – vend rødbedeternene i, og lad det koge i yderligere 10 minutter, til kornene er helt møre. Smag til med salt, peber og evt. mere eddike.

Salat af hasselnødder, æbler og løg
Rist hasselnødderne på en tør pande i 5 minutters tid, til de bliver lidt mørkere. Hak dem groft.
Pil løget, og skær det i tynde både. Steg dem i lidt olie i et par minutter, til de er gyldne i kanterne.
Skær æblerne i kvarter, fjern kernehusene, og skær æblerne i tynde både eller skiver. Skyl persillen, slyng den tør, og hak den groft.
Vend løg og æble med persille, eddike, hasselnødder og hasselnøddeolie, og krydr med salt og peber.

Ved servering
Rør grøden med lidt hasselnøddeolie, og server salaten på toppen eller ved siden af.