arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge: 

Suppen 
150 g mungbønner  
(udblød natten over eller  kog 30-45 minutter ekstra)
2 rødbeder (ca. 400 g)
¼ rødkål (ca. 400 g)
2 porrer
1 l grøntsagsbouillon
½ tsk. kommenfrø
4 limeblade (eller skal af ½ usprøjtet citron)
havsalt friskkværnet peber
1-2 spsk. citronsaft  (eller lys eddike)

Bagt kartoffelmos
2 bagekartofler
8 fed hvidløg
½ dl olivenolie
3 spsk. citronsaft

Grillede hvedebrød
4 skiver hvedebrød
2 spsk. olivenolie

Sådan gør du: 

Suppen
Kog bønnerne i rigeligt, letsaltet vand ved svag varme i 60 minutter. Hæld vandet fra. Skræl rødbederne, og skær dem i små tern, eller riv dem på et rivejern. Snit rødkålen fint. Skær bunden og det meste af den grønne top af porrerne, og skyl dem grundigt fri for jord. Skær dem i ringe. Kog bouillonen i 15 minutter med kommenfrø og limeblade, tilsæt rødbede, rødkål og porre, og lad det koge med i 8-10 minutter.

Bagt kartoffelmos
Skrub kartoflerne, og bag dem i ovnen ved 175° i ca. 1 time, til de er helt møre – bag hvidløgsfedene, som skal beholde skallen, med de sidste 30 minutter. Halver kartoflerne, og skrab indmaden ud i en skål. Fjern skallerne fra hvidløgene, og rør kartofler og hvidløg sammen med olivenolie og citronsaft til en grov mos. Smag til med salt og peber.

Grillede hvedebrød
Pensl brødene med olivenolie, og rist dem på en grill eller i ovnen ved 200° i ca. 10 minutter, til de er sprøde på ydersiden men ikke gennemhårde.

Ved servering
Kom mungbønnerne i suppen, og smag den til med salt, peber og citronsaft eller eddike. Server suppen med de grillede brød toppet med kartoffelmos.


Tip
Giv kartoffelmosen lidt hakket eller fintrevet hvidløg til sidst
, hvis du vil have en lidt kraftigere hvidløgssmag. Så får du både den bløde, bagte smag og den skarpe kant.