arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

600 g rødbeder
havsalt
friskkværnet peber
100 g grønne linser (gerne puylinser)
2 spsk. grov sennep
½ dl solbæreddike eller  balsamicoeddike
1 spsk. honning
½ dl koldpresset olivenolie
1 lille rødløg
2 æbler
25 g blå ost
½ dl cremefraiche 18 %
1 tsk. citronsaft

KNAS
2 skiver rugbrød
25 g hasselnødder
5 g frysetørrede solbær (fås i større supermarkeder; kan undværes)
1 håndfuld persille
2 spsk. vindruekerneolie

Sådan gør du: 

Skyl og skrub rødbederne grundigt. Tag den største eller ca. 150g fra, og kom resten i et ovnfast fad. Vend dem med en god håndfuld salt, og bag dem ved 160° i ca. 1½ time, til de er godt møre. Mens de bagte rødbeder stadig er meget varme, så gnub skindet af under den kolde hane. Skær rødbederne i meget fine tern, og lad dem køle af til stuetemperatur.

Kog linserne i letsaltet vand i 25­-30 minutter – eller efter anvisningen på pakken – til de er møre, men ikke udkogte. Si vandet fra, og lad dem køle af til stuetemperatur.

Skræl de rå rødbeder, og snit dem i tern på samme størrelse som de bagte. Vend de rå rødbedetern med sennep, eddike, honning og olie.

Hak løget fint. Befri æblerne for kernehuse, og skær dem i tern, der matcher rødbederne. Vend løg, æbler, linser og bagte rødbeder sammen med de råmarinerede rødbeder, og smag til med salt og peber, og juster evt. med honning og eddike.

Rør osten og cremefraichen sammen til en glat dressing, og smag til med salt, peber og lidt citronsaft.

Smuldr rugbrødet, og hak nødderne fint. Rist dem sprøde på en middelvarm pande i lidt vindruekerneolie. Krydr med salt, og vend med finthakket persille og knuste frysetørrede solbær.

Anret salaten i en skål med små skefulde af ostecremen, og drys med knas. 

#TIP
Et drys fintrevet frisk peberrod til sidst giver et dejligt varmt bid til denne salat.