arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

1 kg blandede bær (jordbær, ribs, solbær)
200 g hindbær
2 dl vand
300 g sukker
1-2 spsk kartoffelmel
Fløde

Sådan gør du:

Skyl og ordn bærrene, kom dem i en gryde (undtagen hindbær) med vand og sukker, rør godt rundt og lad dem trække et par timer. Sæt gryden over ved svag varme, lad bærblandingen komme i kog, og skum af. Kog bærrene 2-3 minutter. Tag gryden af varmen, og rør forsigtigt hindbærrene i, så de forbliver så hele som muligt. Jævn grøden – som skal være under kogepunktet – let med et par skefulde kartoffelmel rørt op i koldt vand (det er vigtigt, at grøden stadig er godt varm, men den må ikke koge, efter kartoffelmelet er tilsat, da den så bliver 'lang' i konsistensen). Drys grøden med et tyndt lag sukker, så den ikke trækker skind, og lad den køle af. Spis grøden med kold fløde.