arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge: 

500 g aspargeskartofler
300 g svampe
1 kg grønne ærter i bælg
2 håndfulde sødskærm
eller kørvel
½ dl hyldeblomsteddike
eller anden lys eddike
¾ dl koldpresset olivenolie
½ håndfuld purløg,
gerne purløgsblomster
havsalt
friskkværnet peber

Sådan gør du:

Skrub kartoflerne rene, og kog dem i letsaltet vand i 10-12 minutter. Tag dem af varmen, og lad dem trække i vandet i lige så lang tid. Hæld vandet fra, skær kartoflerne igennem på langs, og spred dem ud, så de damper helt af.

Rens imens svampene, og skær evt. det nederste af stokken. Hvis du kan nøjes med at bruge en børste og en urtekniv og undgå at skylle dem, er det bedst. Pluk evt. svampene i mindre stykker.

Røg kartoflerne i et par minutter i en kuglegrill eller i en røggryde. Se beskrivelse af teknikkerne side 21. Du kan også vælge at give svampene et par minutters røg. Hvis du har skyllet dem ved rensningen, så sørg for, at de er helt tørre, inden de får røg.
Steg svampene – rå eller røgede – i lidt olie på en meget varm pande, til de er flot gyldne.

Bælg ærterne, og pluk sødskærmen i mindre stykker. Rør eddike og olie sammen, og smag til med salt og peber.

Mos kartoflerne let med en gaffel, og vend dem med olie-eddikedressingen. Spred dem ud på et fad, og top med de stegte svampe, ærter, sødskærm og purløgsblomster eller finthakket purløg. Slut af med et drys salt og peber.