arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge: 

Dashi
15 g kombutang (kelp)
15 g tørrede svampe
30 g tørrede bonitoflager
1,6 l koldt vand

Kartofler
800 g små kartofler
200 g aflange blå kartofler
1,5 l dashi
60 g salt

Urteolie
1 stort bundt persille (150 g)
1,5 bundt dild (75 g)
0,5 l neutralt olie
1 spsk. blandet finthakket shiso, koriander, kvan og mitsuba

 

 

 

 

Sådan gør du: 

Dashi: 
Hæld vand, kombu og tørrede svampe i en gryde og lad det trække i 20 minutter, hvorefter der tændes for gryden og den bringes langsomt til lige under kogepunktet, hvorefter kombustykkerne løftes op. 
Bringe igen gryden i kog og tilsæt bonitoflagerne, rør rundt og sluk for gryden efter 1 minuts tid. 
Lad det trække 15 minutter, hvorefter det sigtes. 

Kartofler: 
Kartoflerne koges let møre i dashi. Skum for urenheder undervejs.
Kartoflerne drænes, dashi sigtes fra og køles ned.
De små kartofler halveres og de blå kartofler skæres i skiver af tilsvarende tykkelse, hvorefter de røges. 
NB. De kan koges og røges dagen før. 

Urteolie: 
Hak persille og dild groft og put dem i en blender. 
Kør olien på fuld kraft i blenderen 5-6 minutter og lad trække 20 minutter før det sigtes gennem en finmasket si uden at presse eller røre i det. 
Skal det være helt klart, hældes det herefter gennem et rent viskestykke og igen skal det løbe igennem af sig selv uden at der røres ved det. 
Ved anretning, vendes olien med finthakkede asiatiske urter. 

Røgning: 
Har man ikke en røgeovn/kasper røghat, kan man røge på de fleste komfurer - det kræver dog gode udluftningsmuligheder: 
Drys lidt røgesmuld, havrehalm og evt. et drys almindelig sort the i et jævnt lag i en tykbundet metalbradepande. 
Læg en rist i, hvorpå kartoflerne placeres. 
Pak det godt og grundigt ind i folie; der må ikke kunne slippe røg ud. 
Tænd blusset under bradepanden og efter et stykke tid, kan man dufte, at det begynder at ryge let. Det sværeste ved røgning er, at stoppe i tide, så man både opnår fin røgsmag, men ikke bitterhed. Alt efter hvor meget smuld eller halm, man har i, vil kartoflerne have taget smag i løbet af 5-15 minutter.

Anretning: 
De røgede kartofler lunes forsigtigt ved lav varme i en fladbundet gryde uden låg med lidt dashi. 
Anret i et serveringsfad og dryp urteolien over.