arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

1½ dl perlebyg
3 dl vand
havsalt
friskkværnet peber
1 spsk. koldpresset rapsolie
fintrevet skal og saft af ½ usprøjtet citron
1 tsk. akaciehonning
2 stængler bladselleri
30 g babyspinat
1 æble 
10 g valnødder
160 g koldrøget laks eller havørred

Sådan gør du:

Skyl perlebyggen igennem i koldt vand. Kom den i en gryde, og hæld rent vand på. Tilsæt også lidt salt, og bring i kog. Kog kernerne i ca. 20 min. under låg. Træk dem derefter af varmen, og lad dem trække 5-10 min. – stadig under låg.

Når byggen er kogt færdig – den skal være mør, men stadig med godt bid i – så smag den til med salt og peber.
Rør rapsolie, fintrevet citronskal og citron- saft, akaciehonning, salt og peber sammen til en dressing, og lad dressingen stå i 5-10 min. og trække smag.

Vask bladselleri og spinat. Snit bladsellerien helt fint, og bland den med spinaten i en stor skål. Skær æblet i kvarte, befri det for kernehus, og skær det i helt tynde skiver. Kom det ned i skålen til bladselleri og spinat, og tilsæt også kogt perlebyg og valnødder brækket i grove stykker.
Bland salaten med dressingen, og anret den sammen med tynde skiver af røget laks eller havørred, og server et godt brød til.