arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

150 g perlebyg, gerne poleret helt hvide
4 håndfulde grønkål
3 syrlige æbler
1 skalotteløg
¾ dl vindruekerneolie
½ dl æbleeddike
1 tsk. Rørsukker
Havsalt
Friskkværnet peber

Desuden
Røgsmuld (fås i byggemarkeders grillafdeling eller hos isenkræmmeren)

Sådan gør du:

Kog perlekornene i vand med ganske lidt salt i 20-25 minutter, til de er møre – eller efter anvisningen på pakken. Si vandet fra. Hvis du røger kornene i en gryde: Find en gryde, du kan undvære, og som fremover er din røggryde. Kom ca. ¼ af kornene på et lille fad eller lignende, der passer ned i den gryde, du vil bruge til røgning. Kom ca. 5 spsk. røgsmuld i bunden af gryden. Varm gryden op på komfuret, til det begynder at ryge. Sæt en dåse eller lignende i bunden af gryden, som fadet med perlebyggen kan balancere på. Kom fadet i gryden, og læg låg på. Røg perlebyggen i et par minutter.

Røgning i kuglegrill
Antænd en håndfuld grillkul, og når de brænder godt, så kom røgsmuld på kullene. Sæt kornene på risten i en bakke, læg låget på grillen, og røg kornene i nogle minutter. Smag på dem, og stop røgningen, når kornene har en passende røgsmag. Vend herefter de røgede korn sammen med de øvrige kogte korn, og lad dem køle af til stuetemperatur.

Rib grønkålen, så de groveste stykker af stokken er væk. Skyl den grundigt i koldt vand, og pluk den i fine buketter. Giv kålen et kort opkog i letsaltet vand, og køl den herefter ned i iskoldt vand. Pres overskydende vand ud af kålen. Befri æblerne for kernehuse, og skær dem i små tern. Pil og hak løget fint. Vend til sidst kål, æbler og løg med kornene, tilsæt olie, æbleeddike og sukker, og vend godt rundt. Smag til med salt og peber.

Tip Brud af feta, friskost eller mild gedeost er en god opgradering af denne salat.