arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Puré
700 g rosenkål
Salt til kogning
50 g smør
Havsalt friskkværnet
Sort peber
1 spsk. honning
1 spsk. citronsaft

Marinade
Saft og skal af ½ økologisk citron
1 dl koldpresset rapsolie
½ tsk. honning
Havsalt
Friskkværnet sort peber

Salat
2 skalotteløg
1 lille håndfuld bredbladet persille
Tiloversblevne rosenkålsblade fra puréen

Sådan gør du:

Puré
Skyl rosenkålene, skær det nederste af roden, og fjern yderbladene, indtil de ikke længere 'slipper' af sig selv. Gem de pæneste yderblade til salat, og kom dem i koldt vand. Kassér de grimme blade. Bring en gryde med vand og salt i kog. Skær rosenkålshjerterne (det inderste) i kvarte, og blanchér dem i 1–2 min., til de er møre, men ikke overkogte. Kom de varme rosenkål direkte over i en foodprocessor, og kør til en puré med koldt smør, salt, peber, honning og citronsaft.

Marinade
Bland en marinade af citronsaft og -skal, rapsolie og honning. Smag til salt og peber.

Salat
Skær skalotteløgene i fine skiver, og hak persillen groft. Hæld vandet fra rosenkålsbladene, og tør dem i salatslyngen eller på et viskestykke. Bland rosenkålsbladene med løg og persille, og vend det hele sammen med marinaden. Tjek for salt og peber endnu en gang, og anret salaten på toppen af puréen. Servér salaten enten lun eller kold.