arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

Rosenkålspuré
700 g rosenkål
50 g smør
Salt og peber
1 spsk. honning
½ spsk. æbleeddike

Sprød rosenkålssalat
Blade fra rosenkål
1 dansk æble (ingridmarie eller gråsten)
25 g smuttede mandler
Rapsolie
Æbleeddike
Salt og peber

Sådan gør du:

Rosenkålspuré
Skyl rosenkålene, skær det nederste af roden og fjern yderbladene, indtil de ikke 'slipper' af sig selv. Gem de pæne yderblade til salat, smid de grimme ud. Bring en gryde med vand og salt i kog. Skær hjertet af rosenkålen (det inderste) i kvarter, og blancher rosenkålen i ca. 2 minutter til de er møre, men ikke overkogte. Hvis rosenkål koger for længe, kan de godt få en lidt bitter eftersmag og komme til at lugte lidt af 'prut'. Kom rosenkålene direkte over i en foodprocessor, og kør til en puré med koldt smør, salt, peber, honning og eddike.

Sprød rosenkålssalat
Skyl rosenkålsbladene og del dem i grove stykker. Skær æblet i kvarter og fjern kernehuset. Skær æblestykkerne ud i små tern og bland med rosenkålen. Kom mandlerne på en tør pande og rist dem gyldne ved lav varme. Drys med groft salt og et par dråber vand, så saltet sætter sig fast på mandlerne. Tag dem af panden, og afkøl let. Hak dem groft og bland dem i rosenkålssalaten. Mariner med olie og eddike.

Anret salaten på toppen af puréen.