arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

300 g rosenkål
200 g amaranthfrø (alternativt groft poleret perlebyg eller andre korn)
4 usprøjtede blodappelsiner
1 skalotteløg
1 spsk. sennep
1 tsk. honning
¾ dl koldpresset olivenolie
Havsalt
Friskkværnet peber

Sådan gør du:

Skyl rosenkålen grundigt i koldt vand, og fjern eventuelle triste blade og rester af stok. Snit rosenkålen helt tyndt, gerne på et mandolinjern, og læg skiverne i koldt vand i mindst 20-25 minutter, eller til de er helt sprøde. Slyng rosenkålen tør i en salatslynge eller et viskestykke.

Kog amaranthfrøene i 20 minutter eller efter anvisningen på pakken, og skyl dem derefter i rindende koldt vand. Riv skallen af en enkelt blodappelsin, og vend den sammen med kålen. Skær appelsinerne fri for skal med en skarp kniv, og skær kødet ud af appelsinerne, så du undgår de hvide lameller. Pres saften af appelsinresterne i en gryde, og kog den ind til det halve.

Pil og hak løget fint.

Bland sennep, honning og 1 knivspids salt med ca. ¾ dl af den indkogte appelsinsaft. Tilsæt nu olivenolien langsomt, mens du pisker kraftigt, så du får en tyk og ensartet dressing. Du kan også bruge en stavblender, hvis du laver en større portion.

Vend kål, løg, appelsin og amaranthfrø med dressingen, og smag til med salt og peber.