arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

Rullepølse
1,5 kg svineslag/bryst
1 løg
2 hvidløg (el. ramsløg)
1 bundt bredbladet persille (gem stilke til kogning)
3-4 humleblomster
1 spsk. salt
1 tsk. friskkværnet peber
3 stk. laurbærblade
kødsnor
1 Carlsberg øl (pilsner el. Bramley Witt)

Saltlage
2 l vand
300 g salt
50 g sukker
3 stk. laurbærblade
lidt hel sort peber

Sådan gør du:

Pil og hak løg og hvidløg fint. Skyl persillen i koldt vand, og afdryp grundigt for vand, hak den groft og bland med løget. Bank svineslaget let med en kødhammer. Fordel løgblandingen jævnt over hele kødstykket, og krydr med salt og peber. Rul herefter kødet sammen til en "pølse", og snør godt sammen med kødsnor. Saltlage: kog vand, salt, sukker og laurbærblade op i en gryde og køl af. Læg rullepølsen i, og lad den salte 24 timer. Kom pølsen i en gryde med øl, humle, laurbær, peber og persillestilke og fyld op med vand så det lige dækker pølsen. kog op og skum af for urenheder. Kog pølsen 1½ time ved svag varme, sluk for varmen, og lad pølsen trække i kogelagen, til den er let afkølet. Læg herefter pølsen i pres enten i en rullepølsepresse eller mellem to stålbakker med noget tungt på toppen, så pølsen bliver presset sammen.

Anret skiver af rullepølse på groft rugbrød med løgringe og sennep.