arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

200 g torskefilet uden skind og ben
1 tsk. salt
1 fed hvidløg
10 tråde safran
¾ dl æblecidereddike (eller anden lys eddike)
1½ spsk. sukker
½ dl vand
500 g gule beder
Koldpresset rapsolie
4 æg
8 skiver tørsaltet bacon
Havsalt
Friskkværnet peber
¾ dl cremefraiche (38 %)
1 spsk. grov sennep
4 skiver groft rugbrød
1 spsk. smør
1 håndfuld karse
Evt. 3 cm frisk peberrod

Sådan gør du:

Pil hvidløget, skær det i tynde skiver, og kom det i en lille gryde sammen med safran, eddike, sukker og vand. Lad lagen koge op, kom fisken i, og lad den simre ved svag varme i 2-3 minutter. Køl derefter fisken ned i lagen, gerne natten over i køleskabet.

Skræl de gule beder, skær dem i store tern á ca. 2×2 cm, og vend dem med et par dråber olie, salt og lidt eddike i et ovnfast fad. Bag dem ved 130° i 35-40 minutter, til de er møre, men stadig har bid. Lad dem køle af. Bring en gryde med rigeligt vand i kog, og kog æggene i 6-7 minutter. Køl æggene af under rindende koldt vand, og pil dem.

Fordel baconen på en bageplade med bagepapir, og steg den i ovnen ved 175° i ca. 15 minutter, til den er knasende sprød. Læg baconen på køkkenrulle. Rør cremefraichen med sennep, og smag til med salt og peber. Vend ¾ af dressingen sammen med de bagte gule beder. Lige før du skal spise, så pluk rugbrødet i grove stykker, og rist dem sprøde i smør på en middelvarm pande. Krydr med salt. Tag fisken op af lagen, bræk den i mindre stykker, og fordel dem på et stort fad sammen med de bagte beder, kvarte æg, karse og bacon. Slut af med små klatter af sennepsdressing, rugbrødscroutoner og lidt friskhøvlet peberrod.