arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Fyld:
4 store håndfulde sprøde grønne salater, f.eks. feldsalat, frisée og krølsalat
½ bundt kørvel
200 g bacon

Croutoner:
fedtet fra baconen
2 håndfulde hvedebrød, delt i grove stykker til croutoner
½ spsk. friskhakkede timianblade
1 knivspids hakket hvidløg
evt. olivenolie havsalt

Fransk dressing
2 pasteuriserede æggeblommer
½ spsk. dijonsennep
2 spsk. hvidvinseddike eller cidereddike
havsalt
½ tsk. sukker
1 dl olivenolie
1 knivspids hakket hvidløg
friskkværnet
sort peber

Pocherede æg:
1 l vand
½ dl lagereddike
4 friske hønseæg

Desuden: 
4 spsk. hakket purløg

Sådan gør du:

Fyld og croutoner:
Pluk og skyl de grønne salater og kørvelen i koldt vand, og slyng dem i en salatslynge eller dup dem tørre i et viskestykke. Skær baconen i tern, og rist dem langsomt på en tør stegepande, til de er sprøde og har smidt fedtet. Hæld fedtet over hvedebrødet sammen med hakket timian og en knivspids hvidløg, og vend det hele grundigt sammen. Tilsæt evt. lidt olivenolie, hvis du synes brødstykkerne trænger til mere fedtstof, og rist dem på panden, til de er helt sprøde. Du kan også smide brødstykkerne i en 140° varm ovn i ca. 20–25 minutter og opnå samme resultat. Ryst dem løbende, og afslut med at give de færdige croutoner et drys salt.

Fransk dressing:
Rør æggeblommer, sennep og eddike sammen med lidt salt og sukker, og pisk olien i i en tynd stråle, til al olien er brugt, og dressingen er homogen. Tilsæt hakket hvidløg, og smag til med salt og peber.

Pocherede æg:
Kog vand og lagereddike op i en høj gryde, til lige under kogepunktet. Slå æggene ud i 4 kaffekopper. Hæld forsigtigt et æg i ad gangen i det varme vand, og sving gryden let, så vandets rotation samler ægget. Pas på at vandet ikke koger. Pochér hvert æg i 3–4 minutter, og køl æggene ned i koldt vand. Soignér æggene for trevler og lignende.

Vend salat og kørvel med ca. halvdelen af dressingen, og anret salaten fra Lyon på 4 store tallerkner. Top med bacon og pocherede æg, dryp resten af dressingen over, og afslut med et godt drys hakket purløg.