arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge: 

800 g jordskokker
15 timiankviste
8 pigeonæbler
2 håndfulde bredbladet persille
1 skalotteløg
½ dl hasselnøddeolie (eller koldpresset olivenolie)
½ dl balsamisk æbleeddike (eller balsamico)
havsalt
friskkværnet peber

Sådan gør du: 

Skrub jordskokkerne grundigt med en stiv børste under rindende vand, til de er helt rene – skræl dem ikke, da der sidder masser af god smag i skrællen.

Skær jordskokkerne i skiver på 5­7 mm, og vend dem med timianblade, salt og ca. ½ dl olie. Fordel jordskokkerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 200° i 20­25 minutter, til de er møre og let gyldne. Lad dem køle af til stuetemperatur.

Befri æblerne for kernehuse, og skær dem i tynde både. Skyl persillen grundigt, pluk bladene fra stilkene, og slyng dem tørre i en salatslynge eller et viskestykke. Skær løget i fine ringe.

Vend jordskokker, æbler, persille og løgringe med hasselnøddeolie og æbleeddike, krydr med salt og peber, og server.