arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

300 g surkål
½ dl olivenolie
½ tsk. Sukker
3 æbler (gerne coxorange eller ingridmarie)

Rogn
1½ spsk. salt
2 laurbær
1 tsk. sort peber, knust
1 usprøjtet citron
400 g frisk torskerogn
¾ dl mayonnaise
½ tsk. røget salt

Sådan gør du:

Skyl den fermenterede kål i koldt vand, pres væsken ud af kålen, og vend den med olivenolie og sukker i en skål. Rør godt sammen, og smag til med peber og evt. lidt salt. Befri æblerne for kernehuse, skær dem i tynde både, og vend dem sammen med kålen.

Rogn
Kog ca. ¾ l vand med en 1 ½ spsk. salt, laurbærblade, knust sort peber, citronskal og ca. 1 spsk. citronsaft (resten af saften skal i dressingen). Pak torskerognen, buks for buks, i alufolie, og pocher dem i lagen i 15-18 minutter, afhængigt af størrelsen. Lad dem trække i lagen, gerne natten over.

Pil skindet af rognen, og skær halvdelen af rognen i skiver a 1½ cm. Kom resten af rognen i en foodprocessor sammen med mayonnaise, resten af saften fra citronen og røget salt. Blend til en blank, ensartet creme. Juster evt. konsistensen med lidt vand eller kogelage fra rognen, og smag til med mere røgsalt og peber.