arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Råmarineret grønkål
100 g grønkål
1 spsk. sojasauce
1 spsk. limesaft
1 spsk. olie

Stegt grønkål
200 g grønkål
2 fed hvidløg
Sojasauce
Risvinseddike
Friskkværnet peber

Sesamdressing
50 g sesamfrø
2 spsk. sesamolie
1 spsk. sojasauce
1 spsk. risvinseddike
1 spsk. sukker
1 spsk. limesaft

Desuden
2 clementiner
2 plader noritang

Sådan gør du:

Råmarineret grønkål
Skyl grønkålen, og pluk bladene af stilken – gem stilkene til den stegte grønkål. Hak grønkålsbladene groft, og mariner dem med sojasauce, limesaft og olie.

Stegt grønkål
Skyl grønkålen, og pluk bladene af stilken. Pil hvidløg, og hak det groft sammen med alle grønkålsstilkene. Steg hvidløg og grønkål i olie på en pande ved høj varme i et par minutter. Smag til med sojasauce, risvinseddike og peber.

Sesamdressing
Rist sesamfrøene, og blend dem med resten af ingredienserne på nær limesaften. Bliv ved med at blende dressingen, til den tykner. Smag til med limesaft.

Ved servering
Skær "fileter" af clementinerne ved at skære skrællen af oppefra og ned, og skær hver enkel båd ud med en skarp kniv, så du undgår de hvide lameller. Skær noritangen i stykker på 2 x 2 cm.
Anret stegt grønkål og clementinfileter på tallerkener, og fordel den marinerede grønkål på toppen.
Dryp med sesamdressing, og pynt med stykker af noritang.

Foto: Anders Schønnemann