arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge: 

1 knoldselleri (ca. 1 kg)
1 kg alm. groft salt
100 g solbær
2 spsk. honning
2-3 stilke blegselleri
1 håndfuld bredbladet persille
50 g smør
½ dl balsamisk æbleeddike
½ dl koldpresset olivenolie
200 g sort trompetsvamp (evt. tørrede, opblødte eller andre svampe;  kan også undværes) 1 spsk. vindruekerneolie til stegning friskkværnet peber

Sådan gør du: 

Skrub sellerien grundigt med en stiv børste; sørg for, der ingen jordrester er tilbage. Kom sellerien i et dybt, ikke for stort ovnfast fad, og dæk den med saltet. Bag sellerien ved 135° i 3­3½ time.

Når der er en time tilbage af bagetiden, så vend solbærrene med honningen, og spred dem ud på en bageplade med bagepapir. Sæt dem ind sammen med sellerien i de sidste 45­-60 minutter. Tag bærrene ud af ovnen, og lad dem køle af.

Når sellerien kommer ud af ovnen, er saltet stivnet til en hård kappe. Hak saltet væk, og læg sellerien på et skærebræt, og lad den dampe lidt af. Skræl sellerien med en kniv, og pluk eller skær det bløde, hvide kød i mindre stykker.

Skær bladene af blegsellerien, og læg dem i koldt vand sammen med persillen. Skær blegselleristænglerne i tynde skiver.

Smelt smørret i en lille gryde, og lad det stå over middel varme, til det begynder at dufte af nødder og bliver let brunt i farven. Så snart smørret når det punkt, så tag det af varmen, så det ikke brænder på. Det tager 5­8 minutter. Vend balsamico, olivenolie og ½ tsk. honning sammen med smørret.

Rens svampene med en blød børste. Fjern eventuelle rodrester med en skarp kniv. Sæt en pande over med lidt vindruekerneolie, og varm den op, til olien begynder at ryge. Rist svampene i 2­3 minutter, og krydr med salt og peber.

VED SERVERING
Slyng persille og blegselleriblade tørre, gerne i en salatslynge, og pluk dem groft. Vend stykker af saltbagt selleri, blegselleri, persille og blegselleriblade med den stadig lune dressing. Smag evt. til med lidt mere salt og peber. Drys som det sidste solbærrene og svampene over salaten, og server den straks – svampene farver salaten sort, hvis de tilsættes i for god tid.