arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

750 g rødbeder (gerne både stribede og røde)
2-3 håndfulde groft salt
½ skalotteløg
12 østers
4 spsk. æbleeddike
½ dl koldpresset olivenolie
25 g tørret søltang (fås i helsekostbutikker; alle tangtyper kan bruges)
1 skalotteløg
½ bakke karse
Friskkværnet peber

Sådan gør du:

Skrub rødbederne rene for jordrester, og skyl dem godt – lad dem beholde skrællen på. Tag en enkelt lille rødbede fra, og kom de resterende i et ovnfast fad. Dæk med et par håndfulde salt, og bag dem i ovnen ved 150° i 1-1½ timer. Gnub de varme rødbeder fri for skind under den kolde hane. Skær rødbederne i grove stykker. Skræl den rå rødbede, snit den i helt tynde skiver på et mandolinjern, og kom skiverne i koldt vand, så de bliver knasende sprøde.

Åbn østersene, løsn musklerne fra skallen, og fjern eventuelle skalrester. Tag de 8 største og flotteste østers fra. Hak østerskødet groft, og kom det i en skål sammen med æbleeddike og olivenolie, og smag til med peber. Kom søltangen i koldt vand i 10 minutter, og si så vandet fra. Pil skalotteløget, og skær det i fine skiver.

Vend de bagte og rå rødbeder sammen med tang, løg, de hele østers og østersmarinaden, og smag til med salt og peber. Klip karsen over salaten.

Tip Hvis det er sæson for friske, syrlige danske æbler, så kom endelig et par stykker i denne salat. Skær dem i helt tynde både.