arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge: 

1 stort sylteglas

6 usprøjtede citroner
3-4 dl groft havsalt

Sådan gør du: 

Vask citronerne, og skær et kryds fra top og næsten helt til bund gennem 5 af citronerne. Citronerne skal stadig hænge sammen.

Kom salt ind i citronerne, læg dem i et stort sylteglas, og pres dem godt sammen. Fyld resten af saltet på, pres så saften af den resterende citron ned i glasset, og luk det.

Stil de saltede citroner til side på et mørkt og køligt sted i minimum en måned inden brug.

Citronerne, der nu har fået en mere ædel og kompleks duft, kan bruges som krydderi og smagsgiver til stegt fjerkræ, fiskeretter, sammenkogte retter, supper og salater. Brug hele citronen, og skær den i mindre bidder – og fjern synlige kerner først, de bidrager med unødig bitterhed. Du kan også blende lidt af det gule frugtkød og bruge det i dressinger. Saltet, der i mellemtiden er blevet til en lage, kan du derimod ikke bruge.